//
most olvassa...
Politika

Román embercsempészek buktak le Magyarországon – ehír/+

A szolgálatot teljesítő magyar rendőrök összesen 409 határsértőt tartóztattak fel és 278 főt akadályoztak meg a Magyarország területére történő illegális belépésben az elmúlt egy napban.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Tegnap egy esetben Bács-Kiskun és 13 esetben Csongrád-Csanád vármegyében a rendőrök köel háromszáz főt akadályoztak meg a Magyar Köztársaság területére történő illegális belépésben Három esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

A Szeged melletti Domaszéknél az 55-ös főúton a járőrök intézkedés alá vontak egy 34 éves román állampolgárt, aki egy román rendszámú, Volkswagen Crafter típusú tehergépkocsit vezetett. A járműben 12 indiai férfi utazott.

Pest vármegyében, Inárcsnál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóirodája jelzése alapján a járőrök ellenőrzés alá vontak egy román rendszámú Opel Vivaro kisteherautót, amit egy 31 éves román állampolgár vezetett. A gépkocsiban 12 afgán és indiai állampolgár utazott. A járműben utasként tartózkodott még egy 35 éves román állampolgár.

Az utasok személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét egy esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

2022. november 20.

Román embercsempészek buktak le Magyarországon

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: