//
most olvassa...
Politika

Jövőre elérheti a százezret az áramtermelő-fogyasztók száma Romániában az ANRE alelnöke szerint – Krónika/+

Nem lehetetlen, hogy jövőre elérje a százezret az áramtermelő-fogyasztók, azaz prosumerek száma Romániában – jelentette ki pénteken Nagy-Bege Zoltán, az Országos Energetikai Szabályozó Hatóság (ANRE) alelnöke egy szakmai konferencián.

Az ANRE alelnöke azt mondta, idén megduplázódott a romániai áramtermelő-fogyasztók száma, de még mindig messze elmarad az ágazat valós lehetőségeitől – írja az Agerpres.

Nagy-Bege Zoltán a magyarországi szintet említette példaként: a szomszédos országban ugyanis a hatóságok októberben bejelentették, hogy minden közcélú hálózatra való csatlakozási kérelmet jóváhagynak, amit a prosumerek november elseje előtt nyújtottak be. Maguk is meglepődtek, amikor 20 nap alatt 20 000 kérelem érkezett. „Magyarországról van szó, egy olyan országról, amelynek feleakkora a lakossága, mint Romániáé” – nyomatékosította az ANRE alelnöke.

Hozzátette, meggyőződése, hogy Románia sokkal nagyobb potenciállal bír ezen a téren, mint Magyarország.

„Megkockáztatom azt a becslést, hogy 2023-ban az áramtermelő-fogyasztók száma hat számjegyű lesz, vagyis 100 000-nél nagyobb. Ez nem lehetetlen” – fogalmazott Nagy-Bege Zoltán, aki szerint a legnagyobb kihívást a prosumerek közcélú hálózatra való csatlakoztatása fogja jelenteni.

Tánczos: soha nem fogok egyetérteni az áramtermelő-fogyasztók megadóztatásával, de nem is létezik jelenleg ilyen adó

 

Hírösszefoglaló • 2022. december 09., 15:19

https://kronikaonline.ro/gazdasag/nagy-bege-zoltan-jovore-elerheti-a-szazezret-az-az-aramtermelo-fogyasztok-szama-romaniaban

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: