//
most olvassa...
Politika

Áron és Léna a leggyakoribb keresztnevek – Háromszék/+

A kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal anyakönyvi irodájában az elmúlt esztendőben 426 újszülöttet, 284 elhalálozást és 61 házasságkötést vettek nyilvántartásba – tudtuk meg Kovács Mária iroda­vezetőtől.

Az előző évhez viszonyítva csökkent a születések és elhalálozások száma, 2021-ben 452-en születtek, a házasságkötések száma ugyancsak 61, míg az elhalálozásoké 352 volt. Az irodavezető szerint a rendszerváltás óta eltelt 32 esztendő alatt 2021-ben hunytak el a legtöbben. A válásokról nincs pontos kimutatás.

Mint minden esztendőben, a születések száma azért ilyen magas, mert a Felső-Háromszéken született babákat mind a kézdivásárhelyi városházán veszik nyilvántartásba. Az anyakönyvvezető szerint az újszülöttek fele-fele arányban helybeliek, illetve kézdiszékiek, sepsiszentgyörgyiek vagy kovásznaiak.

Ami a keresztneveket illeti, a kisfiúknál a legnépszerűbb az Áron, a Patrik, a Dávid, a Szabolcs, a Hunor, a Kristóf, a Magor és a Hunor, míg a kislányoknál a Léna, a Lara, a Maya, a Zsófia, a Luca és a Nóra. A különlegesebb, ritka nevek közül megemlíthetjük a Benet, a Bodza, a Kalos, az Amira, a Harmat-Gyopár, a Noah, a Noel és a Zeynep keresztneveket.

Iochom István

2023. január 10., 08:00

https://www.3szek.ro/load/cikk/155269/aron-es-lena-a-leggyakoribb-keresztnevek-kezdivasarhely

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: