//
most olvassa...
Politika

Az Orosz Föderáció ellen harcba lépő soknemzetű koalícióban való román részvételre készíti fel Klaus Iohannis a közvéleményt? – Ion Cristoiu blog

Axiomatikus igazság, hogy az ukrajnai háború kitörése után Klaus Iohannis lefoglalta a Digi 24 és az Antena 3 televíziós hírcsatornákat, hogy a háborús sajtó eszközeként használja azokat. Nem volt nehéz.

A Digi 24 a megalakulása óta a Rendszer adója volt, azé, amelyik masszívan hozzájárult és hozzájárul a finanszírozásához.

Az Antena 3 a PSD-hez szorosan kapcsolódó adó volt.

Amikor a PSD elfogadta a Klaus Iohannis vezette kormányban való részvételről szóló alkut, az Antena 3 is bekerült a tárgyalási csomagba.

Az úgynevezett független sajtónk a hadiparancsoknak engedelmeskedik az ukrajnai háborúhoz való hozzáállásában, Volodimir Zelenszkijt bálványozva és Vlagyimir Putyint karikírozva, amikor szemérmetlenül közzéteszi a szolgálatok által terjesztett álhíreket, amikor hihetetlen óvatosságot tanúsít a katonai és külpolitika Klaus Iohannisnak nevezett személy általi kisajátításával kapcsolatban. De míg egyes tévék, rádiók és weboldalak még mindig megengedik maguknak, ha nem is gyakran, hogy kilógjanak a sorból, hogy saját megközelítést alkalmazzanak, a Digi 24 és az Antena 3 úgy követik az utasításokat, mint valami militarizált intézmények. A Pandémia alatt egyes műsorvezetőknek – például Răzvan Dumitrescunak – megengedték a hatóságokétól eltérő álláspontokat is támogathassanak. Az ukrán háború esetében nincs ilyen. Minden szerkesztő golyóálló mellényt viselt minden kaszárnyán kívüli vélemény ellen.

Ezzel a bevezetővel arra kívántam rámutatni – immár sokadik alkalommal –, hogy abból, ahogyan a két tévécsatorna a háborúval foglalkozik, meg lehet mondani, hogy Klaus Iohannis mit készít elő titokban Romániának.

Az elmúlt napokban drámai változás történt a háborúhoz való hozzáállásban. Eddig a két fő csatorna eltúlozta Ukrajna győzelmeit, és lekicsinyelte az Orosz Föderáció győzelmeit. Ha nem volt jobb dolgod és az Antena 3 főműsoridős adásait nézted, akkor azokban arról biztosítottak, hogy Ukrajna sikeres ellentámadást indított, és így hamarosan a tengerbe taszítja az oroszokat, míg Oroszországot nemcsak megalázza az ukrán hadsereg, de hamarosan szét is esik a fronton bekövetkezett katasztrófa hatása alatt.

Az utóbbi napokban a Digi 24 és az Antena 3 csatornákon megváltozott a hozzáállás.

Oroszország napról napra előrenyomul, szétzúzza Ukrajna infrastruktúráját és támadást készít elő Kijev ellen.

Ukrajna nagy nehézségekkel néz szembe. Már nem bírja tovább.

Ráadásul a két csatorna mindenféle úgynevezett katonai elemzőket idézve drámai hangnemben figyelmeztet egy olyan totális háború közeledtére, amelyet Oroszország Ukrajna végleges meghódítására indít.

A két állomás most Ukrajna áldozati szerepét és Oroszország hóhérságát túlozza el.

Ez véletlen?

Nem, természetesen nem.

A szemléletváltás része annak a propagandakampánynak, amelynek célja a közvélemény felkészítése arra, hogy Románia részt vegyen egy többnemzetiségű (NATO-n kívüli) koalícióban, amely Ukrajna oldalán harcolna a fronton.

Több mint érdekes, hogy a propagandasajtónkban bekövetkezett szemléletváltás az ukrán vezetés szintjén is megtörtént.

Az ukrán vezetők, élükön Volodimir Zelenszkijjel, most azt a veszélyt hangsúlyozzák, hogy Ukrajna veszélyben van, hogy már nem bírja tovább.

Kijevben megváltozott a narratíva.

Ez már nem a küszöbön álló győzelem, Oroszország kudarcainak narratívája, hanem a következő narratíva:

Ugorjatok, mert megölnek minket!

Ki ugorjon?

Természetesen a Nyugat.

És a Nyugat máris továbblépett arra, amit Volodimir Zelenszkij kétségbeesett kiáltására adott válasznak is nevezhetnénk.

Újabb és újabb fegyverek küldését jelenti be.

Támadó fegyvereket, jelentős mennyiségű fegyvereket.

A Nyugat korábban is bejelentette, hogy fegyvereket fog küldeni.

De most valami másról van szó:

Nyilvános kampányt hirdet, hogy tankokat, helikoptereket, rakétákat fog küldeni.

Az ok?

Ukrajna veszélyben van!

Ha nem ugranak a segítségére egy egész fegyverszállítási hadjárattal, akkor Oroszország megnyeri a háborút.

Ez az első szakasza annak, ami számos európai ország közvetlen katonai részvételét jelenti egy multinacionális koalíció formájában.

A tankok és a helikopterek, amelyeket most küldenek, nem az oroszok által túlerőben lévő ukrán hadseregnek, hanem a multinacionális koalíció hadseregének szólnak.

Mondhatnánk, hogy a részt vevő országok már most elküldik azokat a nehézfegyvereket, amelyekre saját hadseregüknek szüksége lesz, amikor Ukrajna mellett háborút indítanak Oroszország ellen.

Nemrég a sajtóból kiderült, és a MApN (Nemzetvédelmi Minisztérium) kénytelen volt megerősíteni, hogy egy 2022. november 17-én kiadott, titokban tartott utasítással a MApN módosította a jogszabályokat, hogy Románia ukrán csapatokat képezhessen ki a területén.

A parancs, amelyet nem véletlenül írt alá egy államtitkár és nem a PSD-s védelmi miniszter, gyakorlatba ültette Románia azon döntését, hogy részt vesz az EU Külügyi Tanácsa által 2022. november 15-én létrehozott, Ukrajnát támogató katonai segítségnyújtási misszióban.

Más országokat is felkértek a részvételre.

Néhányan, mint például Horvátország, elutasították, mivel úgy látták, hogy ez veszélyes módja annak, hogy országukat bevonják a háborúba.

Mások elfogadták, de csak azután, hogy tájékoztatták a közvéleményt, és még a parlament áldását is megszerezték.

Románia azonban úgy döntött, hogy nem tájékoztatta polgárait, és nem volt vita a Parlamentben.

Mindent titokban tartottak.

És nem véletlenül.

Románia katonai és külpolitikáját egyetlen ember ragadta magához:

Klaus Iohannis.

Romániában pedig senki sem tudja, hogy Klaus Iohannis mit csinált és csinál az ország ukrajnai háborúban való részvételével kapcsolatban.

Klaus Iohannis titokban kötelezettségeket vállal Románia nevében, és napról napra nagyobb és nagyobb szerepet szán az országnak a háborúban.

Hogy elérje a célját, lemondásra kényszerítette Vasile Dâncu minisztert, aki nem volt hajlandó gomb lenni Klaus Iohannis bendőjén, és Angel Tâlvart ültette miniszterré, aki nem jelent számára problémát.

Klaus Iohannis keményen dolgozik Románia részvételén a multinacionális koalícióban, és Románia felelőtlen kalandokba való belerángatása, csak és kizárólag azért történik, hogy mandátuma lejárta után a NATO-ban vagy az EU-ban kapjon egy állást.

A Klaus Iohannis által lefoglalt két adó szemléletváltása a románok felkészítéséről szól arra a pillanatra, amikor Románia csapatokat küld a frontra az úgynevezett többnemzeti koalícióban.

Egyfajta Ion Antonescu-féle Románok, keljetek át a Pruton! lesz, de suttogva mondva!

Ion Cristoiu

2023. január 16.

Pregătește Klaus Iohannis opinia publică pentru participarea României la Coaliția multinațională care va lupta cu Federația Rusă?

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: