//
most olvassa...
Politika

Guşă: Dragnea szerint Simiont Coldea mentorálja, és ez így is van! De mi van, ha ő is ugyanebben a helyzetben van? – SolidNews

Megnéztem Dragnea vendégszereplését Anca Alexandrescu “A párhuzamos állam kulisszái mögött” című műsorában, és politikai üzenet szempontjából kevés érdemlegeset találtam, de felfigyeltem erre a kijelentésre, amely bejárja a hírportálokat, nevezetesen Dragnea azon kijelentésére, hogy George Simiont Coldea mentorálja, aki akkor szervezte be őt, amikor még az SRI első helyettese volt, és arra kérte, hogy nacionalista agitációt folytasson, amire állítólag Kelemen Hunor panaszkodott. Dragnea Coldeára hivatkozik, mondván, hogy annak idején maga Coldea is elismerte volna ezt.

Az információ nem új. Erről 2022 szeptembere óta beszélek, amikor felfigyeltem George Simion egyfajta informális támogatói hálózatára, és más információk, valamint logika alapján is Florian Coldeát azonosítottam, mint George Simion új mozgatóját. Az a tény, hogy Dragnea most előállt ezzel, lehet, hogy releváns, ha hozzátesz még néhány további részletet vagy elemet, amelyekről ő tudna, de két szempontból is gyanús lehet:

  1. Dragnea elmondta, hogy szuverenista pártot akart létrehozni, mint amilyen a Simioné, esetleg Diana Șoșoacával, de nem biztos, így ugyanazért a választói rétegért küzdenek. Dragnea már nem fér hozzá az APP-hoz (Szövetség a Hazáért), mert összeveszett Codrin Ștefănescuval, és egyelőre megpályáztatja, hogy a meglévő pártok közül melyik számára lehetne érdekesebb. Vagy talán pártot épít; ha a semmiből kezdi, akkor 2024-ig, objektív és szubjektív okokból, biztosan nem tudja majd bevezetni a körforgásba.
  2. Dragnea megbízhatatlan a Florian Coldea ügyekben, és megbízhatatlan is marad, amíg nem tesz teljes vallomást arról, hogyan működött együtt Florian Coldeával sok-sok-sok éven keresztül. Ez az együttműködés legalább 2009 óta tart, Geoană kampánya óta, ahol ő volt az egyik kampánymenedzser, és a kampány során egyértelmű jeleket kaptunk arra vonatkozóan, hogy együttműködik a Băsescut védő Coldeával, és ez az oka annak, hogy Dragneához nem sok stratégiai információ jutott el. Geoanăval megegyeztünk, hogy nem mondunk el sok mindent Dragneának a kampányról, mert tudtuk, hogy Coldeáról informál.

Tehát, Liviu Dragnea, ha részletekkel vagy mea culpával áll elő, vagy elmondja nekünk, hogy milyen módon és hogyan működött együtt Coldeával, akkor elhisszük, hogy ma már nem működik együtt; mert különben – és ez a következtetés – úgy tűnik számomra, hogy Dragnea tevékenységét pontosan a Florian Coldeával való neo-kollaboráció diktálja, mert ez Coldea szokása. Amikor Coldea valakivel való együttműködést akar leplezni, ráveszi azt a valakit, hogy szidalmazza őt, vagy némileg hírhedt nyilvános információkat adjon ki magáról. És Coldea nem bánja, hogy megemlítette, hogy George Simion mögött áll. Így nagyobb befolyást tud szerezni, és miért ne, még pénzt is tud gyűjteni.

A Bulgáriával kapcsolatos információ érvényes, mert Bulgáriában Florian Coldea nagyon befolyásos, talán nem annyira, mint szeretné, de egyre nagyobb befolyással bír. Elena Udrea is az ő befolyását akarta kihasználni, amikor Coldea tanácsára Bulgáriába ment, csakhogy Coldea csapdába csalta, mert el akarta venni a kolozsvári telek- és építési vállalkozását, a Transilvania Smart Cityt.

Tehát egyelőre, amíg Dragnea nem tesz teljes, világos és kemény vallomást, az én hipotézisem az, hogy Dragnea arról beszélt, hogy Simiont Coldea mentorálta, és én megerősítem, hogy ez így van, én is ezt mondtam öt hónappal ezelőtt, de meggyőződésem, hogy Dragnea is ugyanebben a helyzetben van.

Cozmin Gușă

2023. január 16.

Gușă: Dragnea zice că Simion e mentorizat de Coldea, și așa e! Dar dacă și el e-n aceeași postură?

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: