//
most olvassa...
Politika

Opus no. 206 – Florian Coldea & The French Connection. Miért vadászik az FBI a nyugalmazott maffiózó szekusra. Exkluzív részletek – Strict Secret

Tegnap Bogdan Tiberiu Iacob újságíró, Coldea őrzőkutyája (Dan Ioan Popescu “portálján” keresztül) nagyon megharagudott Rareş Bogdan feleségére, Florinára, lekeverve neki “bátran” egy nagy pofont azzal az indokkal, hogy drága ruhákat hord és úgy néz ki, mint egy paraszt.

Összeállítás: romaniatv.net

 

Távol álljon tőlem, hogy ebben a magukat eladókból és fedettekből álló világunkban eljátsszam a moralizálót, de szerintem Rareş Bogdant képen vágni férfias dolog, ha megérdemli, nem pedig újságíróként belekötni a politikusok feleségeibe és családjába.

Egyébként Florina Bogdan nem a seggébe dugott kézzel jött a házasságba, az apja régóta üzletember Kolozsváron, és van annyi pénze, hogy még drágább Hermes-eket is állhasson.

Aztán egy boldogtalan testtartásban pózoló nőn gúnyolódni a szellemi mikropénisz jele, Florina tényleg egy jó nő, és azok az izmos combok a sporttól vannak.

Meglepő BTI hozzáállása, mert ő szakmáját tekintve egy átlagos puncifaló, ezért is hagyta el a felesége, mert mindenre lecsapott, aminek csiklója van, így a Digi24-es Duţuleascára is.

Hoppá, várjunk csak, ő már nem a Digi24-nél van. Adriana Duţulescut, Edi Hellvig szeretőjét most cserélte le Teszári, és helyére Dan Marinescu, a SRI (Román Hírszerző Szolgálat – ERS) Adevărulnál lévő embere került.

Most pedig elárulom, miért horgadt fel BTI, a hatvanas, aki fiatalkori képeket tesz fel magáról, és aki egész nap otthon ül és filmeket néz: mert Rareş Bogdan egy nyilatkozatában megemlítette Cozmin Guşát, azt állítva, hogy az utóbbi belépése a Cotroceni-ért folyó versenybe nagy gondokat fog okozni Simionnak!

Coldea kiskutyája reagált, mert, na, mégiscsak ki kell érdemelnie a zsoldját, és Florian gazdának látnia kell, hogy megugatja az ellenségeit.

Cozmin Gușă színre lépett, és kemény csapást mér George Simion szavazói rétegére, mert Gușă az elmúlt 4 évben a szuverenista zónában, a Gold FM rádiót működtető Gold agytrösztnél játszott. Szerzett magának egyfajta hírnevet, egyfajta profilt a szuverenista terepen, és George Simion számára halálos veszélyt jelent, mert el fogja venni a szavazóit. Ezen kívül a szocialista választókra is rárabol, ahol Marcel Ciolacu és Mircea Geoană kollégája volt a PSD-ben. (Rareş Bogdan)

Florina, Rares Bogdan felesége: szépség, elegancia, kifinomultság. Attico szandál 2.350 euróért, Hermes táska 28.000 euróért. A jó ízlés a helyén van…

De térjünk rá a Coldeával kapcsolatos komolyabb dolgokra.

A nyugalmazott SRI tábornok élete hihetetlen lendületet vett az elmúlt 7 évben. „Nyíltan” milliomos lett, mérhetetlen könnyedséggel sétált át minden bűzös romániai üzleten, több tízmillió eurót keresett “tanácsadással”, azt a benyomást keltve, sőt nyíltan is állítva, hogy a legmagasabb szintről, az amerikaiaktól kap védelmet.

De ez hazugság volt és maradt. Az amerikaiak már régen kiszerettek Coldeából, és most keményen vadásznak rá, mert Coldea az ő szemszögükből nézve keményen a lábujjukra lépett. Ezért a Nagy Szentjánosbogár bevetette az FBI-t, az információ egyáltalán nem olcsó bukaresti vicc, hanem nagyon is valós. De csak én tudom megmondani, hogy az FBI milyen szálakon nyomoz, mert azon kevesek közé tartozom Romániában, akik ezt tudják, és akik még tudják, azok nem tudnak, vagy nem engedik nekik nyilvánosságra hozni a részleteket.

Ezért kizárólagosan elmondom: a SRI volt első helyettesét – Florian Coldeát – az FBI egyik vizsgálatában azzal gyanúsítják, hogy olyan minősített és Kiemelkedő Fontosságú, Szigorúan Titkos információkat használt fel, amelyek aláásták a Románia és az Egyesült Államok közötti Stratégiai Partnerség célkitűzéseit, valamint az Egyesült Államok romániai és balkáni érdekeit.

Az FBI tisztjeinek figyelmét az hívta fel, hogy Coldea és Dumitru Dumbravă SRI-tábornokok olyan információs és emberi erőforrásokat használtak fel, amelyeket az SRI-nél való munkavégzésük során és az amerikai hírszerző ügynökségekkel való kapcsolatuk során szereztek.

A Florian Coldeára vonatkozó gyanúk a francia titkosszolgálattal való kapcsolataihoz, valamint fontos francia vállalatok romániai és balkáni piacon való képviseletéhez is kapcsolódnak.

Coldea az elmúlt években az őrület határát súroló lépéseket tett tanácsadó cégeinek alvilágában, és a hűséges tartalékosok erőforrásait felhasználva például a francia MBDA katonai konglomerátum érdekeit kezdte el tolni.

Miért teszi ezt Coldea?

Nos, ez a csillagjegyére jellemző, Coldea ugyanis Szűz, és a jegy hibái közé tartozik a nárcizmus és a csúnya jellem mellett a haragtartás.

Felfújta magát, azt hiszi, hogy “ki tudja csinálni” az amerikaiakat.

Dühös, bosszúálló, az amerikaiakat tartja bűnösnek a SRI éléről való távozásáért, a tizedik üveg bornál mindenkinek elmondja, aki meghallgatja, hogy mennyi mindent tett az “amerikaiakért” és Iohannis elnökért.

Aprólékosan felépíti visszatérési tervét, és arról álmodozik, hogy partnerével, a leendő elnökkel, Kövesi-vel mellett a SRI civil vezetője lesz.

A binom (az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság és a Román Hírszerző Szolgálat Kövesi-Maior-Coldea hármas alatti, nem teljesen törvényes szövetségét nevezték így! – ERS) átalakul, és a Szabadság – Egyenlőség – Testvériség zászlaja alatt akarja rátenni a kezét az országra. Rahovában (börtön – ERS).

Milliárdok, Coldea csak milliárdokról álmodik, ezért a francia érdekek szolgálatába állította magát, kapzsi és arrogáns cinizmusával használva ki az ukrajnai háborút. Fentebb az MBDA-val hoztam példát, de a következő sorokban még több fog következni, ahogy Coldea ott ássa alá az amerikai részvételt a fegyverkezési és fegyverkezési törekvésekben, ahol csak tudja.

Mint egy büszkeségében megsebzett Szűz, Coldea a francia titkosszolgálat karjaiba vetette magát…

Coldea azért is szenvedett, mert többé nem kapott meghívást az USA nagykövetségének július 4-i fogadásaira, és állítólag tüntetőleg csak a francia és a kínai nagykövetségre ment. Haha, micsoda idióta!

Florian Coldea az a figura, aki az életében és a karrierében a legtöbb előnyt az amerikaiak embere imázsát felhasználva szerezte, és az amerikaiak megengedhetetlennek tartják, hogy Coldea ma az amerikai érdekek ellen használja a SRI-ben betöltött pozíciója alapján kiépített bírói, ügyészi, tiszti hálózatát.

Coldea, Franciaország őrültje

Szerelmi viszonya a franciákkal nem friss keletű. Coldea még kitüntetést is kapott Franciaországtól titkos érdemeiért és a romániai francia érdekeknek tett szolgálataiért. Ez 2015. szeptember 10-én történt.

 

Ebből az alkalomból a francia nagykövet leleplezte a Coldea-vakond érdemeit:

“Végül, mint a SRI első igazgatóhelyettese, Ön biztosította, hogy szolgálata a szükséges segítséget nyújtja a bűnüldözésért és a bűnügyi jelenségek elleni küzdelemért felelős intézményeknek, amelyeket érint. Belügyminisztérium vagy olyan igazságügyi intézmények, mint a DIICOT (Szervezett Bűnözés- és Terrorizmusellenes Igazgatóság – ERS) vagy a Nemzeti Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA).

Ez a bűnügyi jelenségek – mint például a csempészet (kábítószer vagy illegális bevándorlók), pénzmosás, adócsalás vagy korrupció – elleni küzdelemért felelős intézményekkel való partnerségben végzett tevékenység kétségtelenül magyarázza, hogy a SRI ma egyike azon közintézményeknek, amelyek a román lakosság körében nagyfokú bizalmat élveznek.”

A francia nagykövet a párhuzamos állam és a Coldea aktákba való, Franciaország javára történő beavatkozásának támogatását jelezte.

 

De ez a kitüntetés Coldea Veolia Apa Nova ügyében való részvételével kapcsolatos “kiemelkedő érdemei”-nek jutalmaként érkezett.

Coldea már akkor is titkos tanácsadóként dolgozott ennek a francia állami vállalatnak, amikor ő volt az igazgató (a SRI-é – ERS) első helyettese. Azt hiszik, hogy hamis információkat ventilálok? Egyáltalán nem.

Éppenséggel a hűséges szolgája, “Portocală” ügyész dobta fel őt, aki rögtön azután kezdte el zsarolni Coldeát és Dumbravát, amint vizsgálat indult ellene a SIIJ-nél (Igazságszolgáltatási Bűncselekményeket Vizsgáló Részleg – ERS): hallgassuk meg újra!

https://substack-video.s3.amazonaws.com/video_upload/post/144567301/5298c8e0-e334-4bcb-868c-7ca60067f7d4/transcoded-00001.png?refresh=Fri%20Jun%2014%202024%2008:24:54%20GMT+0200%20(k%C3%B6z%C3%A9p-eur%C3%B3pai%20ny%C3%A1ri%20id%C5%91)

A Veolia egy szuperbűzös ügylet volt.

A DNA egyik az Apa Nova ügyében indított büntetőeljárás meghosszabbításáról és folytatásáról szóló 2015 szeptemberi végzés szerint “2008 óta, amikor Philippe Guitard (képünkön) a Veolia közép- és kelet-európai képviselője lett, Ovidiu Semenescut a Veolia csoport nem hivatalos képviselőjeként varrta a csoporthoz tartozó, Romániában működő gazdasági ügynökök igazgatóinak a nyakába, akinek az volt a feladata, hogy a Veolia csoporthoz tartozó gazdasági ügynökök érdekeit a romániai közintézményekkel való kapcsolataikban megvalósítsa”.

2008 és 2015 között Semenescu Ovidiu-Traian, Moisescu Vlad-Octavian és Berevoianu Costin volt vádlottak azzal a befolyással üzérkedtek a Veolia-csoport gazdasági ügynökeinek javára, amellyel állítólag egyes romániai közintézmények képviselőinél (elsősorban a Főpolgármesteri Hivatalban, a Bukarest mjv. Főtanácsában, a Bukarest 1. kerületi Polgármesteri Hivatalban és Helyi Tanácsban) rendelkeztek, cserébe jelentős pénzösszegeket kapva ezek képviselőitől.

“Portocală” ügyésznek ez is eszébe jutott:

“…(Semenescu) őrizetbe vételekor Coldea a francia nagykövetségre ment, ahol felvette a kapcsolatot két francia hírszerzővel, akiknek garantálta, hogy Semenescut nem tartóztatják le”.

Coldea a franciákat is átverte, de ők, idióták, nem vették észre. Mert Semenescut végül letartóztatták: ez Coldea híres stratégiája – “most nem lehetett megcsinálni, de a végén majd jó lesz”.

 

És jó lett. A franciák keményen nyomultak, mert a kezőpénzek szálai egészen a franciaországi anyavállalatig értek. Így aztán…

Coldea piszkos és hatékony keze éreztette hatását:

(A cikk címe: A DNA bizonyítékok hiányában lezárta az Apa Nova-ügy legérzékenyebb „könyvtárait”. Ki úszta meg a bűnvádi nyomozást és ki nem. – ERS)

 

Vissza az időben. Honnak indult a “francia barátság”

Miután a SRI-igazgató első helyettes lett, Băsescu felfüggesztései után, és miután látta, hogy nő az EU befolyása Romániában, Coldea kezdte megérteni, hogy az amerikai partnerekkel meglévő kapcsolatai nem elegendőek, és különleges kapcsolatot alakított ki a francia területtel, arra támaszkodva, aki a barátja, védelmezője és fő “tanácsadója” lett, Patrick Calvarra. Kollégája, Calvar egyben az üzleti partnere is lett. A saját zsebeik és Franciaország zsebei érdekében. Románia ellenében.

Calvar, egészen véletlenül, a DGSE, a SIE (Külföldi Hírszerző Szolgálat) francia megfelelőjének volt a vezetője.

 

Calvar kapcsolatai a Veoliával rejtettek, de rendkívül jövedelmezőek lévén. A szekus Calvar inspirálta “tanácsadásra” Coldeát, mivel ő is tagja az Avisa Partnersnek, egy “gazdasági hírszerző irodának”:

 

2016 novemberében Calvar, még mindig a DGSE vezetőjeként, kollokviumot tartott a Veolia biztonsági vezetőjével, Jean-Louis Fiamenghivel.

A repülőtéri millió. Coldea, a Lagardere “tanácsadója”.

Nem felejtettem el a reptéri vesztegetési ügy lehallgatásait, amelyekből crystal clear (kristálytisztán) kiderült, hogy Florian Coldea nemcsak Lagardere ügynökeként, hanem a francia érdekek befolyásolásának és zsarolásának ügynökeként tevékenykedett. Mint Kövesi hozzáférési ügynöke, mint az ő közvetítője. Nem szabad megfeledkezni a Lăscuţ-cal és Lagarderevel folytatott franciaországi és monte-carlói találkozóiról.

 

 

 

Oly sokszor említik Coldeát ezekben a lehallgatásokban, és egyetlen ügyész sem volt elég tökös kivizsgálni Coldea befolyással való üzérkedését és nyomásgyakorlását!

Coldea fentebb említett “bandája” kiterjedt. Üzletemberek százai adnak havonta impozáns összegeket Coldeának. Az igazságszolgáltatásban bírákból, ügyészekből és ügyvédekből álló egész hálózata van.

Coldea irányítja a SRI-s Răzvan Ionescut (Eduard Hellvig lemondása óta a SRI ügyvivő igazgatója) (ezzel dicsekednek Coldea cinkosai, Neidoni, Gava és Dâncu is), ő irányítja Pahonţut, a SPP (Őrzési és Védelmi Szolgálat) vezetőjét, Gabi Vlasét a SIE-től, Hăpăut a hadseregtől, Ciocârlant az SRI-től, Nedelcu-t a SIE-től.

Az amerikaiak azért akarnak lecsapni Coldeára, mert rájöttek, hogy a tábornok bársonykesztyűs diktatúra alá helyezi Romániát, ahol ő, a diktátor irányítja az ország fontos rendszereit, és személyesen rendelkezik felettük.

Mitől óvakodik Coldea?

Mindeközben Coldea, hogy megvédje magát és “tanácsadó cégét”, Neidoni nevében Franciaországban vesz házat magának, dél-franciaországi jachtokon találkozik, hogy francia védelmet élvezzen, de mindenekelőtt, hogy védve legyen a kíváncsi szemektől. A francia barátok, a francia szolgálatok egykori és jelenlegi tagjainak kémelhárító védelmét élvezve Coldea elkerüli a román állam hosszú karját, de az amerikai szolgálatok figyelő tekintetét is. Vagy legalábbis azt hiszi: hogy elkerüli.

 

Mitől óvakodik? Milyen érdekeket rejteget? Miért akarja titokban tartani a francia gazdákkal való kapcsolatait? Mert stratégiai fontosságú utasítást kapott. Azt, hogy Románia védelmi stratégiáját vezesse, befolyásolja, fordítsa a francia ügyfelek felé.

Nincs semmi túlzás abban, amit mondok, mert nagyon jó forrásaim vannak.

Emlékeznek még a Naval Groupról szóló kiváló nyomozásomra? Már 2021-ben megmondtam, hogy Coldea tábornok kiváltságos, titkos információkat adott át a Naval Groupnak.

 

Idézzük fel a botrányos ügyet, mellyel a Naval Groupnak sikerült megszereznie a szerződést, az akkori sajtót felhasználva:

“Ignat, a CODA (Közbeszerzési Tanács) vezetője nem hajlandó aktualizálni a Beruházási Stratégiát, és Fifor (Mihai Fifor, a Tudose-kormány gazdasági, majd nemzetvédelmi minisztere volt – ERS) egy küldöttséggel az USA-ba küldi. Lotan tábornokot Fifor felszólítja, hogy hívja össze a CODA-t, de ő MEGTAGADJA, arra hivatkozva, hogy nincs teljes megbízása minden hatáskörre, és minden CODA-beszerzéshez külön írásos megbízás szükséges. Ezt követően Lotan tábornok betegszabadságra megy! Fifor nem adja fel, és a Minisztériumba hozza egyik szörényvári (Turnu Severin) gimnáziumi osztálytársát, Cozmin Isailă haditengerészeti ezredest, akit a Fegyverkezési Részlegen belül a Szerződéskezelési Igazgatóság igazgatójává tesz!

Isailă, a CODA vezetőjének nevében összehívja a struktúrát (a hivatalos minőséggel visszaélve, a katonai szabályzatot megsértve) és anélkül, hogy erre írásos felhatalmazása lenne, kiveszi a fegyverzetet a korvettek felszereléséből és a fegyverzetre szánt összeget más költségvetési elemekre csoportosítja át! Hihetetlen… de igaz!

Megismétlem és felhívom a figyelmet arra, hogy ennek az eljárásnak minden dokumentuma “különleges fontosságú államtitok” (SSID). Bármilyen ilyen jellegű dokumentum közzététele bűncselekmény. A román állam illetékes intézményeinek kötelessége ellenőrizni és megállapítani, hogy hogyan mentek a dolgok. Ami biztos, hogy egy pénteki napon délután 1 órakor megtörtént a korvettek fegyverzetének kivétele, abban az értelemben, hogy megtörtént a korvettekkel szemben támasztott üzemeltetési követelmények módosítása. Ez úgy, hogy a pályázatok benyújtásának határideje hétfőn 10.00 órakor járt le. Meglepő módon a változást nem közölték az ajánlattevőkkel, abban az értelemben, hogy már NEM voltak kötelesek a lőszerre is ajánlatot tenni.

Az egyetlen ajánlattevő, amelyik tudta, hogy NEM KELL ajánlatot tennie a szerződés lőszeres részére, az a NAVAL GROUP (Franciaország) volt.

A természetes felmerülő kérdés: honnan tudta?

Sikerült-e operatív módon hozzájutnia ehhez a minősített információhoz? Hogyan? Kitől?

Az azonban biztos, hogy az ÁLLAMTITOK megsértése nyilvánvaló volt.

FIFOR „csendben” LEMONDOTT a MApN (Honvédelmi Minisztérium) miniszteri posztjáról.”

Coldea ennyire „nyíltan” zajló érintettségének híre bejárja a világot. Robban. Miért? Hallatlan, hogy egy volt szolgálati vezető ennyire mohón belekeveredjen a saját hazája érdekeivel ellentétes üzletbe.

Coldea úgy váltogatja az ügyfeleket, mint a zoknit. Elmegy a “magasabb ajánlattevőtől” („the higher bidder”) pénzéért, felajánlja a szolgáltatásait, stratégiát vált, képes bármit és bárkit eladni. Júdás… a híres Júdás, akit az SRI Bizottság előtt tartott “beszédében” felidézett, az ő maga.

 

Figyelem, FBI – megnevezem nektek azokat a francia cégeket, amelyeknek Coldea “tanácsokat adott”

A francia cégek, amelyeket Coldea képviselt Romániában, és amelyek hasznot húztak a különleges és illegális szolgáltatásaiból, a következők:

 

– MBDA – fegyvergyártó cég

 

– EADS – helikopterek

 

– Naval Group – korvettek

 

– Lagardere – fegyverzet – repülőterek

 

– Veolia – közművek

 

Mint már mondtam, az FBI vizsgálatot indított az amerikai érdekek megkárosítása miatt, amelyet a Coldea és a Dumbravă illegális módszerek alkalmazásával követett el az alábbi pályázatok és eljárások során:

 

– MBDA vs Raytheon rakéták (a volt védelmi miniszter Mihai Fifor felhasználása, de a Vasile Dâncura gyakorolt nyomás is a franciák érdekében, aki, nos, ezért távozott a hivatalából).

 

– EADS helikopterek vs Boeing és Bell helikopterek (a Guşă által télen említett kapcsolat: Zegheru)

 

– A korvettek beszerzésére kiírt tender blokkolása.

 

– Az Otopeni repülőtérre kiírt tender megbundázása (Lăscuţ-os átiratok)

 

– A Veolia bukaresti pályázatának megbundázása és a koncesszió meghosszabbítása

 

– A Cryptodata technológiák értékesítése Oroszországban

 

Tik-tak, tika-taka

Érdekes híreim vannak a román sajtónak, az UM-típusúnak (UM – Unitate Militară, azaz katonai egység). Coldea FBI-os védelmezője börtönbe került.

Charles McGonigal az FBI kémelhárításának vezetője, kémvadász volt. Nos, maguk az amerikaiak terítették le, miután rajtakapták, hogy Edi Rama albán miniszterelnöknek adta el “tanácsadói tevékenységét“.

Az amerikai ügyészek vádiratában egy bennfentesek számára érdekes név is szerepel:

Dorian Ducka, Albánia miniszterelnökének “fixere”, Florian Coldea nagyon jó barátja, sőt “beszervezője” a piszkos ügyletekbe.

De mi lenne, ha azt mondanám, hogy Coldea úr havi 7000 euróért az albán miniszterelnöknek is “tanácsokat adott”?

A lényeg a következő: ha az FBI nehézsúlyú emberét le lehetett tartóztatni ultraérzékeny titkok felhasználásáért és befolyása közvetítéséért, és még az amerikaiak által feketelistára tett orosz mogulokkal való együttműködésért is, akkor Florian Coldeát, AKI UGYANILYEN DOLGOKAT CSINÁL, miért nem tartóztatják le?

Liviu Alexa

2024. május 20.

https://www.strictsecret.com/p/opus-nr-206-florian-coldea-and-the

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK