//
most olvassa...
Pártok, Politika, Választások

Crin Antonescu válaszol az elégedetlenkedőknek: „Nem örvendek, ha konfliktusos helyzetek vannak a pártban”

A PNL (Nemzeti Liberális Párt) vezetője, Crin Antonescu pénteken kijelentette, nem töltik el örömmel a párton belüli konfliktusos helyzetek, de néha meg kell hozni döntéseket, azt állítva, hogy a múltbeli hasonló határozatok a dolgok jobb menetéhez vezettek a pártban. A liberális Andrei Chiliman beszédét „Dan Androncic által írt és – a liberális polgármester által – nehezen felolvasott kiátvány”-nak minősítette.

Crin Antonescu (Fotó: Adevarul)

„Nem örvendek a konfliktusos helyzeteknek a pártban, de ha azokra sor kerül, akkor azt hiszem, vannak demokratikus utak a megoldásukra. Nem akarok egy részletes polémiába bocsátkozni, bár sok mondanivalóm lenne. Azt kívánom mondani, hogy ez a makacsság, amivel egyetlen ember, vagyis az én nyakamba akarnak varrni egy olyan döntést, amit a párt fórumai határozott eredményű titkos szavazattal hoznak meg, mint ma, ostobának tűnik számomra. Ezek nehéz döntések, a párt hozott már ilyen döntéseket és a dolgok jobban mentek. (…) Egy párt életében sok olyan dolog van, amiket nem kell nyilvánosságra hozni. Vannak azonban dolgok, melyeket meg kell oldani, Románia általában a hallgatás és a cinkosság miatt egy teljes más helyen van, mint ahol lennie kellene”, mondta Antonescu a Realitatea TV-ben.

A liberális vezető megismételt a Vlad Moisescuval szembeni vádakat, megjegyezve, hogy árulással vádolta és nem azért, mert Băsescuval bundázott. „Itt vannak bizonyos árnyalatok. Orban úr egy Băsescuval való bundázási vádról beszélt. Én egy egyszerű, erős szót – árulás – használtam, egyetlen példát mondtam, amiben Moisescu a párttársait bűnözői csoportnak minősíti”, mondta Antonescu. Emlékeztetett az 1. kerületi tagok „folyamatos ellene irányuló tevékenységé”-re.

Dorina Călin

adevarul.ro, 2012. október 20., 06:14

Crin Antonescu le răspunde nemulțumiților: “Nu sunt bucuros de stări conflictuale în interiorul partidului”

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK