//
most olvassa...
Pártok, Politika, Választások

Reagál a Chiliman–Moisescu–Orban csoportosulás: Antonescu Băsescu ideiglenes helyettesítőjeként viselkedik a PNL-ben. Mi legyőztük Băsescut, Antonescu minden csatáját elveszti

Az 1. kerületi polgármester, Andrei Chiliman, az 1. kerületi volt PNL-elnöke, Vlad Moisescu és Ludovic Orban képviselő a PNL (Nemzeti Liberális Párt) elnökét, Crin Antonescut bírálták a PNL Országos Végrehajtó Tanácsa ülésén tett javaslata miatt, melynek alapján leváltották az 1. kerületi szervezet vezetőségét.

Crin Antonescu (Fotó: Gandul/Mediafax – Octav Ganea)

Egymás után mindhárman támadták Crin Antonescut, azt mondva, hogy nem fognak távozni a PNL-ből, hanem az USL (Szociál-Liberális Szövetség) jelöltjeit fogják támogatni a parlamenti választáson. Ugyanakkor visszautasították az Antonescu által megfogalmazott elméletet, mely szerint ők a népszavazáskor bundáztak Traian Băsescuval. Vlad Moisescu cáfolta Antonescut azt mondva, hogy nem ő a népszavazási lehallgatási átiratokban szereplő „V úr”, aki a PNL-n belüli szervezett bűnözői csoportról beszélt.

„Ez vidám nap a PNL ellenfelei, Traian Băsescu számára, akinek George Crin Laureţiu Antonescu úr a másolata. A mai nap szomorú a PNL számára. Antonescu a legerősebb szervezetet fejezte le és liberális igazolványt adott Gigi Becalinak. Antonescu úr Băsescu ideiglenes helyettesítőjeként viselkedik a PNL-ben. A legerősebb szervezet lefejezése és Becali felvétele Traian Băsescunak tett szolgálat”, kezdte támadását Andrei Chiliman.

Azt üzente a liberálisoknak, hogy Antonescu minden akciója „álpolitikai és kisszerű” érdekeivel kapcsolatos.

„Sajnálom, hogy egy ennyire szépen beszélő embernek ennyire csúnya jelleme van. 2012 áprilisától, amikor szabályzattal ellentétesen leváltottak a bukaresti PNL éléről, egészen mostanáig megtagadtam ezen úr nevének kimondását. De úgy hiszem, kötelességem azon liberálisokkal szemben, akikkel kolléga vagyok, hogy ne engedjem, hogy csak Antonescu szavai és Becali gyalázkodásai jussanak el hozzájuk”, mondta Chiliman.

Az 1. kerületi polgármester azon kijelentés visszavonását kérte Crin Antonescutól, mely szerint „bundázott a PDL-vel”. Chiliman megemlítette, hogy Dan Andronickal 2008 óta nem találkozott, amikor az a PNL tanácsadója volt.

„Én, Vlad Moisescu és a többi kolléga nyertük meg a legtöbb választási versenyt Traian Băsescuval szemben. George Crin Laurenţiu Antonescu úr minden csatáját elvesztette”, jelentette ki Chiliman.

Azt mondta, nem bánja a Daniel Chiţoiunak küldött levelet, amikor ez utóbbi a PNL ideiglenes elnöke volt, azt javasolva Antonescunak, hogy vállalja a felelősséget azért, mert az Alkotmánybíróság és a CNSAS (Securitate Irattárát Tanulmányozó Országos Tanács) megszüntetését akarja.

A PNL volt 1. kerületi elnöke, Vlad Moisescu azzal támadta Antonescut, hogy azt mondta, ez utóbbinak Gigi Becali helyett a munkahelyekről kellene beszélnie.

Harmadik felszólalóként Ludovic Orban értésre adta, hogy a parlamenti választáson nem fog Crin Antonescura szavazni még akkor sem, ha ez utóbbi abban a választókörzetben fog indulni, ahol ő lakik.

„Traian Băsescuval bundázásról beszélni az 1. kerületben olyan semmibe vétel és olyan rágalmazás, amit senki sem fogadhat el. Számomra egy sértésnek és igazságtalan dolognak tűnik velem szemben, minden harcban az első vonalban voltam, sokkal nagyobb kockázatokkal, mint Crin Antonescu esetében”, reagált Ludovic Orban.

Hozzátette, nem adhatja nevét Gigi Becalihoz, mert nem bizonyította, hogy igazi liberális.

Cristian Andrei

gandul.info, 2012. október 19., 19:52

Gruparea Chiliman-Moisescu-Orban REACŢIONEAZĂ: Antonescu se comportă ca interimarul lui Băsescu la PNL. Noi l-am bătut pe Băsescu, Antonescu a pierdut toate bătăliile

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK