//
most olvassa...
Befektetések, Gazdaság, Környezetvédelem, Kormányzás, Mezőgazdaság, Politika

Perel a Greenpeace a rétyi környezetvédelmi engedélyek megadása miatt – Krónika Online

kronikaBeperelte a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Hivatalt a világ legnagyobb független környezetvédelmi szervezete, a Greenpeace, mivel a hatóság véleményük szerint nem veszi figyelembe a Rétyre tervezett fűrészüzem környezetre gyakorolt káros hatását.

(kronika.ro/a Greenpeace Románia Facebook-oldala)

A Greenpeace közleményben mutatott rá: az osztrák Holzindustrie Schweighofer cég által 69,5 hektárra épített üzem évi 848 ezer köbméter fát dolgoz majd fel, vagyis évente egymillió kivágott fát.

„Ellenvetéseink ellenére a környezetvédelmi hivatal úgy döntött, környezeti hatásvizsgálat és közmeghallgatás nélkül is megvalósítható a beruházás, ami törvényellenesnek minősül” – áll a Greenpeace Románia közleményében.

Laurenţiu Ciocârlan, a szervezet kampánykoordinátora szerint nincs rendben, hogy a környezet védelméért felelős romániai hatóságok figyelmen kívül hagyták a befektetés méretét, az egymillió fa kivágása által okozott láncszerű következményeket, a hatalmas mennyiségű fa feldolgozás során használt kémiai anyagokat és a keletkező hulladékot, a környező természetvédelmi területekre gyakorolt negatív hatást, kiadták az építkezési engedélyt, és a kivitelezés már meg is kezdődött.

folytatás Perel a Greenpeace a rétyi környezetvédelmi engedélyek megadása miatt – Krónika Online.

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK