//
most olvassa...
Kormányzás, Korrupció/gyanús ügyek, Pártok, Politika

A PNL is kaphatott vesztegetési pénzt – Krónika Online

kronikaA Nemzeti Liberális Párt (PNL) kasszájába is került abból a vesztegetési pénzből, amelyet Andrei Chiliman, Bukarest 1. kerületének polgármestere kapott annak fejében, hogy az önkormányzat szerződést kössön egy üzletember cégével – állítja az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA).

Andrei Chiliman (kronika.ro)

A csütörtökön őrizetbe vett, pénteken pedig bírósági felügyelet alá helyezett liberális elöljáró az ügyészek szerint egy másik, Victor Ponta sógorát érintő korrupciós ügyben is főszereplő üzletember, George Boeru cégével kötött szerződést aszfaltozási és panelrehabilitációs munkák kivitelezésével kapcsolatos tanácsadásra.

A DNA szerint a Boeru cége által kifizetett vesztegetési összeget – a szerződés értékének tíz százalékát – oly módon osztották el, hogy Chiliman a pénz 30, három másik önkormányzati alkalmazott – köztük a PNL volt pénztárosa, Vlad Moisescu, aki a befolyt csúszópénzeket kezelte – 15-15, a bukaresti 1. kerületi PNL-szervezet pedig 10 százalékát kapta meg. Az évek során kapott kenőpénz összege megközelíti a tízmillió eurót.

folytatás A PNL is kaphatott vesztegetési pénzt – Krónika Online.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK