//
most olvassa...
Cotroceni, Elnökválasztás, Média, Pártok, Politika, Titkosszolgálatok, Választások

Ion Cristoiu: A SIE megfizet Traian Băsescunak, mert bírálni merészelte? – Evenimentul zilei

evz„Tekintettel a DNA legutóbbi időben végrehajtott rajtaütéseire, melyek mindegyikéhez a SRI nyújtott támogatást, felmerült bennem a kérdés, vajon mikor fog a másik oldalon beavatkozni a SIE. A válasz nem váratott magára”, írja blogján, a cristoiublog.ro-n Ion Cristoiu.

(evz.ro)

Tájainkon Breaking news-t okoz egy cikk, mely a Huffington Post német nyelvű oldalán jelent meg egy román-német újságíró, Vlad Georgescu tollából, aki szakmáját tekintve freelancer, vagyis darabra fizetik.

A szerző bejelenti, hogy az EADS-ügy megrengeti majd Romániát, mert Elena Udrea áll a középpontjában, akiről a szerző fontosnak tartja még a választási hozományát is megemlíteni.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy Elena Udreat Traian Băsescu támogatja nyíltan.

Túl öreg vagyok ahhoz, hogy ráharapjak a külföldi sajtóban közölt, majd a sajtónk által gyorsan és hódolattal átvett cikkes diverzióra.

Nem vagyok nagy csodálója Elena Udreanak, de megrendezett dolognak tűnik számomra ennek a cikknek a megjelenése most, amikor már csak néhány nap van az első fordulóig és annak abszolút igazságként történő bemutatása a honi sajtóban.

A nyugati újságírók, ha csapást akarnak mérni, akkor az oknyomozó cikkeikkel a nyugati politikai vezetőkre összpontosítanak.

A kérdéses cikk, melyet egy freelancer és újságírástól eltérő foglalkozású személy írt, különösen egy romániai politikussal foglalkozik, akit Elena Udreanak hívnak.

Nos, rendben!

Milyen nyugati újság fizet egy freelancernek egy olyan cikkért, mely egy Románia nevű ország egyik politikusáról szól?

Azt hiszem, a kérdést a következőképpen kell feltenni:

Miért fizetett a SIE (Külügyi Hírszerző Szolgálat – E-RS) ezért a cikkért, mely néhány nappal az elnökválasztás harmadik szempontjából sorsdöntő első forduló előtt robban Bukaresten?

Lehetséges válaszok:

* A SIE ezzel fizet meg Traian Băsescunak azért a merészségéért, hogy azt állította, a szolgálat beavatkozott a belpolitikai csatározásba.

* A SIE ki akarja védeni a SRI (Román Hírszerző Szolgálat – E-RS) DNA-n (Országos Korrupcióellenes Igazgatóság – E-RS) keresztüli beavatkozását a választási kampányba.

A cikk eredetileg a cristoiublog.ro-n jelent meg.

Ion Cristoiu

evz.ro, 2014. október 30.

Ion Cristoiu: SIE îi plătește lui Traian Băsescu îndrăzneala de a-l fi criticat?

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK